8046358897_7ec279bb7eDet kan ibland kännas väldigt svårt att skaffa dig en egen och snygg stil som du verkligen tycker om ifall du bär stora storlekar. Det har egentligen inte med storlekarna i sig att göra utan problemet är att det kan vara väldigt svårt att hitta kläder som passar. Utbudet ute på stan brukar vara väldigt dåligt för dig som bär stora storlekar. I storstäderna går det att finna en och annan butik men likväl är utbudet ändå dåligt. Om du bor i en liten stad är utbudet givetvis ännu sämre.

Det första du kan göra för att hitta kläder som passar dig är att istället börja använda internet för dina klädinköp. Utbudet på internet är mycket större än i de fysiska butikerna eftersom att då har du tillgång till inte bara hela Sveriges utbud utan du kan till och med beställa kläder från andra länder. På internet finns det också sidor som fokuserar på kläder i stora storlekar. Tack vare dagens teknik kan du alltså få tillgång till ett stort utbud av allt från pikétröjor, boxer, shorts, skjortor, bälten och allt annat du kan tänkas behöva till din garderob.

Vilka kläder till vilken kroppstyp?

Till att börja med beror det helt på dig som person hur du vill klä dig och vilka kroppsdelar du vill framhäva. Det finns dock några generella tips som många har nytta av. Många som använder stora storlekar sticker på något sätt ut ur mängden och föredrar att inte göra det mer än nödvändigt. Om du är lång kan det vara bra att använda dig av plagg som har vägräta ränder. Ränderna ger intrycket av att du blir bredare snarare än längre. Om du är väldigt lång brukar det också vara lättare att dina byxben åker upp. Det är oftast inte något du vill och då är det bra att ha strumpor som sitter högt upp på benet.

Omvänt om du istället vill se smalare och längre ut bör du hålla dig borta från vågräta ränder och istället välja en mer enhetlig färg. Ju diskretare en färg är desto större blir effekten. Att använda dig av enhetliga färger kan också få dig att se längre ut snarare än bred, något som kan vara en hjälp för många.

Oavsett vilka kläder du väljer är det viktigast att du hittar din egen stil och att du tar på dig kläder du trivs i.