Enligt en artikel i Dagens Nyheter har svenskarna aldrig varit större än nu. Detta vittnar till exempel programmet Biggest Looser om där deltagarna under ett antal veckor med hjälp av personlig tränare och dietist ska gå ner i vikt.

På senare år har det blivit alltmer populärt med ärmlösa jackor för aktiviteter inom sport och fritid. För storväxta är detta med andra ord en god nyhet. Om man är mycket i rörelse kan det vara ett alternativ att istället ha en fleecetröja under kan en sådan jacka, vilket ändå ger ett varmt skydd samtidigt som kroppen kan andas under plaggen. Ett ärmlöst plagg kan dessutom mycket väl sitta snyggt på större karlar, även de med mer omfång. Säkerligen vill man se proper ut även i skidbacken liksom i mer högtidligare sammanhang. Söndagspromenaden kan både bli trendig och funktionell med en jacka i ett material som andas och samtidigt skyddar mot vind och lite regn. En blandning av något ljusare och mörkt i färgspektra kan liva upp i vintermörkret och säkerligen sitter en sådan mycket snyggt på en välbyggd man.

Vintern kan som sagt verka lite dyster och då är det skönt att pigga upp sig med trevlig läsning för storväxta personer. Som påpekas är det även viktigt med kvalitén, en jacka skall kunna användas under tre årstider.