8764490952_745ca1e077Om du letar efter extra stora storlekar när du handlar kläder känner du säkert igen dig i hur svårt det kan vara att hitta något man tycker om. Det tycks som att de allra flesta klädmärken och butiker siktar in sig på storlekar som bara går upp till XL, i en del ganska sällsynta fall XXL, men nästan aldrig till 3 XL. Det finns många som behöver kläder som är större och på grund av det lilla utbudet som finns kan det vara oerhört krångligt att själv kunna välja sin egen stil.

Det finns dock en del märken som valt att satsa även på de lite större storlekarna. De skiljer sig alla i stil vilket gör att du säkert hittar något du tycker om.

På internet kan du hitta butiker som riktar sig till dig som storväxt och som har ett stort utbud gällande både stil, färger och storlekar. Ett bra exempel på en sådan sida är Motley Denim. Hos Motley Denim hittar du alla de märken som nämns nedan. Sidan är ett exempel på butiker som märkt att det finns en stor efterfrågan på kläder för stilmedvetna män som vill kunna klä sig snyggt även fast de behöver stora storlekar.

American Boy

American Boy är ett klädmärke som precis som namnet avslöjar designar kläder med en amerikans touch. De riktar främst in sig på kläder som passar dig som tycker om att klä dig casual och avslappnat. De erbjuder ett stort utbud av bland annat skjortor, shorts, hoodies, boxer och så klart t-shirts. De har många riktigt snygga huvtröjor som också är väldigt sköna att bära. American Boy tycker i allmänhet om att använda sig av tryck på kläderna och då speciellt på sina hoodies och t-shirts. American Boy har många kortärmade skjortor vars design är smakfullt inspirerad av den traditionella cowboystilen. På det sättet påminner de lite om Wranglers berömda skjortor, men med en egen och unik touch.

Rockford

Rockford är ett märke som främst erbjuder dig som storväxt ett stort urval av skjortor, linnen, pikétröjor och t-shirts. Stilen på kläderna är väldigt proper men flirtar samtidigt med en mer avslappnad stil. Mest kända är nog Rockford för sina pikétröjor som med sin generösa passform ger dig ett bekvämt alternativ när du vill klä dig propert. Rockford erbjuder också träningskläder som är väldigt avskalade och stilrena. De har sköna mjukbyxor som passar bra både till fredagsmyset och till träningen.

Ed Baxter London

Om du känner att det är svårt att hitta jeans i din storlek och tycker att utbudet brukar vara väldigt dåligt ska du kolla in märket Ed Baxter London. De fokuserar främst på att designa jeans och gör det dessutom väldigt bra. Klädesmärket har nämligen ett stort utbud av jeans med många olika modeller. I likhet med exempelvis Levi’s brukar de namnge sina modeller med siffror vilket gör det enkelt för dig att återfinna dina favoritjeans från Ed Baxter London. Även om de har modeller som sitter lite tightare riktar märket in sig på jeans med generös passform. Om du är en av många som tycker att tighta jeans är obekväma ska du verkligen kolla in Ed Baxter Londons kollektion.

D555

D555 är ett märke för dig som gillar kläder med mycket färg och tryck. Främst har de ett stort utbud av rutiga skjortor gällande såväl mönster, passform och färger. Om du hittar en skjorta vars passform du tycker om kan du därför välja mellan många snygga färgkombinationer av samma skjorta. Hos D555s kollektion kan du också hitta mer avskalade och enfärgade skjortor som passar även i mer uppklädda sammanhang och som går bra ihop med kavajer. De har också många olika plagg och säljer dessutom exempelvis softshell-jackor, baseball-jackor, långärmade pikétröjor, badshorts och snygga t-shirts. Tack vare att D555 har fler färgglada modeller än de flesta av sina konkurrenter kan du kombinera olika färger för att hitta en färgblandning som hjälper dig att uttrycka dig själv precis som du vill med din egen stil.

Förutom de märken som nämns ovan kan du också hitta många fler märken som riktar sig till dig som söker extra stora storlekar. När du använder dig av internet kommer du märka att det finns gott om märken och stilar att välja mellan även för dig som är storväxt, bara du vet hur du ska leta.